Skutki zakwaszenia organizmu

Z odrobiną sody można doprowadzić do porządku cały dom.

Jednak niewiele osób zna jeszcze jedno bardzo ważne zastosowanie sody…

Jeżeli zakwasisz organizm, komórki zaczną obumierać i produkować więcej odpadów, niż możesz wydalić, zmienia się DNA komórki i rakowacieje. Zakwaszone środowisko organizmu daje super środowisko do zarówno rozwoju komórek rakowych (kwaśny znaczy ubogi w tlen, mierzony przez pH) jak i do rozwoju grzyba / pleśni. Jeśli dokładasz słodkiego, dajesz pożywkę zarówno jednemu i drugiemu. Dlatego przy kuracjach odgrzybiających mówi się, że w skrajnym przypadku możesz dostać hiperglikemii czyli niedocukrzenia, ponieważ grzyb wydziela toksyny, które mają w mózgu wywołać paniczny napad głodu na słodkie i masz zjeść kolejną porcję. Ale jeśli mądrze gospodarujesz cukrami w organizmie będziesz wiedział, że to grzyb, a nie organizm, walczy o ostatnie tchnienie. Tak więc grzyba trzeba zagłodzić.

Otoczenie komórek nowotworowych

Przyjętym i udowodnionym faktem jest, że otoczenie nowotworu i sam guz nowotworowy, ma odczyn kwaśny (poniżej 7 w skali PH, precyzyjniej – pomiędzy 6.5 a 6.9 ), zaś komórki zdrowe, lekko zasadowy – pomiędzy 7.2 a 7.5 .

Soda oczyszczona posiada PH 10,3, a więc jest związkiem bardzo zasadowym.
Komórki, zarówno te zdrowe, jak i nowotworowe, mogą żyć i rozmnażać się tylko w ściśle określonym zakresie PH. Zdrowe komórki posiadają doskonały mechanizm regulacji PH, w odróżnieniu od nowotworowych, w których ten mechanizm jest mocno upośledzony.

Zwiększając PH wokół i we wnętrzu komórek nowotworowych, można teoretycznie doprowadzić do ich bardzo szybkiej śmierci, ze względu na brak sprawnie działającego mechanizmu kontroli PH w tych komórkach. Komórki nowotworowe nie znoszą jeszcze jednej rzeczy – tlenu. Jeśli PH w komórce nowotworowej zwiększymy do 7,5, komórka ta umrze, powyżej PH 8, umrze znacznie szybciej.

Zdrowym komórkom wysokie PH nie straszne – potrafią je regulować do bezpiecznego poziomu.

W jaki sposób zwiększyć PH naszego ciała?
Odżywiajmy się odpowiednio zasadową żywnością – jednak wymaga to czasu. Poniżej zestawienie produktów kwasowych i zasadowych.

Z pomocą przychodzi tutaj również soda oczyszczona. Przyjmując regularnie jej wodny roztwór, można w przeciągu kilku dni doprowadzić do znacznego zwiększenia PH w naszym ciele.

 

SODA 1 NA ZIMNO:
2 łyżeczki herbaciane sody do szklanki, łyżeczka melasy i filiżanka wody, zamieszać do rozpuszczenia i wypić,

SODA 2 NA CIEPŁO:
1 filiżanka wody, 2 łyżeczki sody, podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia, dodać łyżeczkę syropu i dobrze rozpuścić, przelać, pozostawić do ostygnięcia.

Przy okazji nie musisz wydawać na wybielanie zębów. Możesz jej użyć do wybielania, gdyż wszystkie pasty wybielające ją zawierają.

Dlaczego dodaje się glukozę?

Ponieważ komórki nowotworowe odżywiają się glukozą. Dlatego dodając glukozę, zwiększa się diametralnie szansa wniknięcia sody w komórki nowotworowe i zwiększenia jej wewnątrzkomórkowego PH.

Komórka nowotworowa różni się pod wieloma względami od zdrowych komórek. Jedną z różnic jest jej ładunek elektryczny, który jest znacznie mniejszy, niż komórek zdrowych. Oznacza to, że znacznie mniejsza ilość substancji jest w stanie do jej wnętrza przeniknąć. Komórka nowotworowa posiada również o wiele grubsza błonę komórkową – broni się w ten sposób przed atakami naszego systemu immunologicznego. O ile z łatwością da się zwiększyć PH w otoczeniu komórek nowotworowych, trudniej jest to osiągnąć w ich wnętrzu. Dlatego w terapii sodą oczyszczoną stosuje się cukier w postaci glukozy – jedną z niewielu substancji, którą komórka nowotworowa z chęcią przyjmuje.

 

 PRZYKŁADOWE PRODUKTY

Produkty bardzo zakwaszające

alkohol, piwo, wino, słodzony sok owocowy, herbata (szczególnie czarna), kawa, napoje gazowane, napoje energetyczne

suszone owoce, orzechy arachidowe, ryby hodowlane, wieprzowina, cielęcina, wołowina, drób,

Mleko i przetwory mleczne: ser żółty, twaróg, lody, jogurt, ser kozi, serwatka

 

Produkty średnio zakwaszające

naturalny sok owocowy, pomarańcza, banan, brzoskwinia, melon,  jabłko, winogrono, truskawka, malina, brązowy ryż, pszenica,  biały ryż, biały chleb, herbatnik, chleb razowy, chleb pełnoziarnisty, chleb żytni, orzech włoski

 

Produkty lekko zakwaszające

śliwka, świeży daktyl, czereśnia, , Fasole i rośliny strączkowe, orzechy brazylijskie, orzechy laskowe, pekany, mleko, śmietana

 

Produkty lekko alkalizujące

cytryna, grejpfrut, wiśnia, brukselka, kalafior, cukinia, marchew, migdały, mleko kozie

 

Produkty średnio alkalizujące

pomidor, fasolka szparagowa, szpinak, czosnek, seler naciowy, kapusta, sałata, papryka słodka, brokuły, burak, rzodkiewka, imbir

 

Produkty bardzo alkalizujące

woda zasadowa, kiełki, ogórek, natka pietruszki

 

 

- Biofeedback

- Efekt Ganzfelda i Deprywacja sensoryczna

- Bruksizm, szczękościsk oraz zgrzytanie zębami

- Srebro koloidalne – naturalny antybiotyk

- Znaczenie kolorów i ich wpływ na samopoczucie

- Stres

- Częstotliwości fal mózgowych

- Wpływ infradźwięków i ultradźwięków na nasze zdrowie

- Jak dbać o dobry wzrok